dijous, 20 de novembre del 2008

Valencians pel Canvi denuncia l’atac al valencià en la policia de Dénia (Marina Alta)

La plataforma Valencians pel Canvi rebutja enèrgicament l’actitud dels policies de la comissaria de Dénia, que en la matinada de diumenge van humiliar un professor pel fet de parlar en valencià, segons ha denunciat l’afectat. Ferran Giménez, professor de l’Institut de Secundària Xebic, va presenciar com un grup de joves estava insultant i agredint un travestit a la porta d’un local de copes. Giménez va encarar-se amb els agressors, que aleshores varen atacar-lo a ell, causant-li diferents lesions. El professor va acudir a la comissaria de la Policia Nacional de Dénia, on va saludar amb un “Hola, bona nit”. Parlar en valencià li va costar un seguit d’insults, segons va denunciar posteriorment Ferran Giménez en el Jutjat. Entre altres frases, va escoltar: “Usted es un chulo”, o “¿es tonto o que le pasa?”

Ferran Giménez és simpatitzant de Valencians pel Canvi, i la plataforma li ha oferit tot el seu suport. Així mateix, l’organització es dirigirà al Delegat del Govern, per exigir-li que prenga mesures eficaces i immediates per tal d’acabar amb aquesta pràctica de menyspreu als valencianoparlants en les comissaries de policia.

Valencians pel Canvi va difondre recentment un article on criticava el creixent clima d’impunitat respecte a les agressions físiques, insults i atacs a seus que pateixen les persones i els col·lectius valencianistes de nord a sud del País Valencià, sense que, en cap cas, se’n deriven conseqüències per als agressors.

Imatges - El Sol en temps real

PALESTINA LLIURE! BOICOT A ISRAEL!

PALESTINA LLIURE! BOICOT A ISRAEL!
Vosaltres, sionistes, sou els terroristes!

PALESTINA.CAT

Camins de l'Esperit

Karbalā’ / كربلاء

La Terra d'Enlloc

Parlar i escriure

Šarqu-l-Alandalus = شرق الاندلس