dijous, 9 d’octubre del 2008

El lema 'Pels nostres drets, pel nostre país' marcarà la manifestació del Nou d'Octubre

Vilaweb

Una cavalcada d'homenatge a Jaume I, preparada per la Generalitat, la desplaça dels carrers del centre

'Pels nostres drets, pel nostre país' és el lema que presidirà enguany la manifestació del Nou d'Octubre a València. Les entitats aplegades dins la Comissió 9 d'Octubre volen denunciar la política del PP contrària a la llengua i als drets socials dels valencians. Però la manifestació, que començarà a les sis de la vesprada, no podrà discórrer pel centre de la ciutat, perquè el govern hi farà passar una cavalcada (pdf) d'homenatge a Jaume I.

La cavalcada, que es fa pel vuit-centè aniversari del naixement del rei, serà a les 17.30, i la manifestació, que ha de canviar el recorregut habitual, eixirà del carrer de l'Hospital i acabarà a la plaça dels Furs. El coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, comenta: 'Ens fan fora del centre; cada dia volen que siguem menys visibles. Ens veurà menys gent, aquesta és la intenció. La manifestació no és únicament per a la gent que hi va, sinó sobretot per a la gent que la veu.' La Comissió 9 d'Octubre volia fer la manifestació pels carrers habituals, 'perquè la gent s'adone que aquest sector social existeix.' El gerent d'Escola Valenciana, Àngel Martí, explica que la cavalcada de la Generalitat preval legalment sobre la manifestació com a acte d'interès públic. Però s'hauria pogut fer al matí o ben entrada la vesprada, si hi haguera hagut voluntat d'entesa. 'La Generalitat ocuparà el centre de València amb la intencionalitat que les entitats socials i polítiques no es puguen manifestar, com han fet durant més de quaranta anys', conclou. 'La greu situació de l'ensenyament valencià' A la manifestació s'expressaran queixes sobre les conseqüències de la gestió del govern del PP en el benestar social i econòmic dels valencians, amb l'exemple més recent de l'ensenyament. Martí no descarta que, durant la manifestació, també se sentin veus contra l'obligatorietat de fer l'assignatura de ciutadania en anglès, per bé que ells són partidaris de deixar les protestes contra la Conselleria d'Educació per al 16 d'octubre. La Comissió 9 d'Octubre és formada per ACPV, la societat coral el Micalet, Federació Escola Valenciana, Revolta, CC OO, Intersindical Valenciana, el sindicat CAT, l'Espai Alternatiu, EUPV, Bloc, ERPV, els Verds i Iniciativa pel Poble Valencià. Com és habitual, el PSPV no s'hi ha sumat, tot i el canvi de direcció.

+ Acció Cultural del País Valencià: La Comissió 9 d’Octubre acusa el govern valencià d’intentar dificultar la manifestació del dia 9.
+ Generalitat Valenciana: Programa d'actes de la cavalcada.+ Més informació: VilaWeb El Campello VilaWeb Gandia VilaWeb Ontinyent.
+ CC OO: Cartell de la manifestació.

Imatges - El Sol en temps real

PALESTINA LLIURE! BOICOT A ISRAEL!

PALESTINA LLIURE! BOICOT A ISRAEL!
Vosaltres, sionistes, sou els terroristes!

PALESTINA.CAT

Camins de l'Esperit

Karbalā’ / كربلاء

La Terra d'Enlloc

Parlar i escriure

Šarqu-l-Alandalus = شرق الاندلس